תפריט סלולרי

שימוש נכון בכותרות (H1-H6)

מערכת קידום אתר

בשפת התכנות המופלאה HTML הביאו לנו מלא קודים שימושיים, אבל משום מה אנשים לא מבינים למה הביאו לנו דווקא 6 קודים לכותרות. למה אני צריך גם H1  וגם H2? ובכן, לא לחינם קיבלנו את הקודים האלו. הם עוזרים לנו להבין טוב טוב את ההיררכיה של התוכן וכך גם הם עוזרים למנועי החיפוש. בדרך כלל תוכן מורכב מכותרת ראשית ותוכן, אבל התוכן ייראה הרבה יותר טוב והרבה יותר נוח לקריאה כשהוא מורכב מכותרות משנה שלאחריהן פסקאות שונות. למשל, כותרת ראשית, קצת תוכן, כותרת משנה, תוכן שמדבר על כותרת המשנה, כותרת משנה נוספת ואז עוד תוכן שמדברת על כותרת המשנה. כך אפשר לחלק את התוכן לקטעים קטנים וממוקדים יותר וזה נוח לקורא.

הכותרת הראשית – H1

הכותרת הזאת צריכה להיות הדבר הכי חשוב בדף. אם מדובר על הדף הראשי של האתר היא בדרך כלל צריכה להיות שם האתר או הנושא המרכזי שעליו מדבר הדף. אם מדובר בדף פנימי היא צריכה להיות הנושא העיקרי שעליו מדבר הדף. בשני המקרים, היא מופיעה רק פעם אחת בכל דף, פעם אחת בדף הראשי ופעם אחת בדף הפנימי, יותר מכותרת אחת זה לא תקין. ראו לדוגמא את הדף שאתם קוראים עכשיו, הכותרת הראשית (H1) היא "שימוש נכון בכותרות" בעוד שבדף הראשי הכותרת הראשית היא "קידום אתר".

הכותרות המשניות

כותרות משנה יכולות להופיע כמה פעמים, במקרה של הדף הזה, הכותרות המשניות הן "הכותרת הראשית" ו-"הכותרות המשניות" שזוהי הכותרת של הפסקה שאתם קוראים עכשיו. הכותרת המשנית השימושית ביותר היא H2 והכותרות היותר קטנות בדרך כלל באות למקד את הנושא שעליו מדברת הכותרת המשנית. למשל…

שימוש בכותרות משניות

פתחנו עכשיו כותרת משנית מדרגה 3 (H3) שמדברת על הכותרת הקודמת "הכותרות המשניות" ולכן הכותרת האחרונה "שימוש בכותרות משניות" נראית קטנה יותר. כותרת כזאת משמשת כדי להסביר חלק מתוך הכותרת המשנית. במקרה הזה כדי להסביר את השימוש של הכותרות המשניות.

למה צריך כותרות?

תסתכלו על זה כעל מפת העולם, הכותרת הראשית היא העולם (H1), הכותרת המשנית (H2) היא יבשת, הכותרת השלישית (H3) היא מדינה, והרביעית היא עיר בתוך אותה מדינה. כמובן שכותרות 5-6 יכולות להיות שכונה ורחוב בהתאם.

הרבה יותר קל לקרוא תוכן שאנחנו יודעים על מה הוא מדבר, בדף בו יש כותרת אחת ומלא תוכן, יותר קשה למיין בעיניים את התוכן לנושאים עניניים יותר. הכותרות הם חלק חשוב מאוד בקידום האתר, הכותרת הראשית היא החשובה ביותר ובדרך כלל צריך שמילות המפתח שאותן אתם רוצים לקדם יופיעו בתחילת המשפט (אנחנו לא עשינו זאת על מנת שהכותרת תהיה עניינית). שאר הכותרות עוזרות למנועי החיפוש למיין את התוכן בהיררכיה וגם עושות חשק לגולשים לקרוא את התוכן יותר מאשר תוכן שכולו כתוב בתוך בלוק אחד של טקסט. אגב, לא מזיק להשתמש במילות המפתח גם בכותרות המשנה אך זה לא הוכח שזה עוזר בצורה יוצאת דופן.

2 תגובות בנושא “שימוש נכון בכותרות (H1-H6)”

  1. תודה רבה מאמר מקסים
    אם אפשר שאלה בבקשה .
    האם לאתר אינדקס יהי נכון בעמוד ראשי לאחר שורת החיפוש
    כותרת h2 קטגוריות ותתי קטגוריות
    h3 קטגוריות
    h4 תתי קטגוריה
    h5 tags
    תודה מראש
    h1 כותרת

    1. אני משער שכל אחת מהקטגוריות היא לינק לדף הקטגוריה. במקרה כזה, אולי הקטגוריות הראשיות יכולות להיות H2 למשל, אבל ברגע שאתה מתחיל לפרט רשימת תתי הקטגוריות, להפוך את זה ל-H3 והלאה זה פחות רלוונטי. צריך שמבנה העמוד יהיה הגיוני ולמלא את כל הדף בכותרות זה קצת פחות הגיוני לקריאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אודותינו
קצת עלינו
'קידום אתר' הינו אתר אינטרנט המכיל מידע רב בנושא קידום אתרי אינטרנט. הוא מאפשר לכם ללמוד איך לקדם את האתר שלכם בעצמכם ומכיוון שתחום הקידום הוא תחום דינאמי ומשתנה, גם מקדמי אתרים מנוסים יוכלו למצוא מידע שימושי.

בנוסף לכך, האתר פונה גם לבעלי עסקים ומנהלי אתרי אינטרנט המחפשים קידום לאתר שלהם. אנחנו מספקים שירותי קידום אורגני וממומן ונשמח לעמוד לשרותכם.

קראו אודותינו
רוצים קידום אתר ולשלם כמה שבא לכם? לחצו כאן! אתם מציעים מחיר, ללא התחייבות!

פוסטים אחרונים

קטגוריות


מעוניינים בקידום לאתר שלכם? כתבו לנו.
מעוניין בקידום אתרים לא יקר? פנה אלינו